Thursday

Sõpruse Puiestee juubel ja esmakordne esinemine Saaremaal

Sel pühapäeval oma 5. sünnipäeva tähistav elektroonilise pop-rocki ansambel Sõpruse Puiestee annab 10. novembril esimest korda oma karjääri jooksul kontserdi Saaremaal.

Plaati esitletakse veel kolmes linnas:
10. november Kuressaare kultuurimajas
15. november Haapsalu Africa pubis
24. november Viljandi kinos Rubiin

“Kuna Saaremaa kontsert jääb meie tähtpäevale kõige lähemale, siis võib seda pidada ka meie sünnipäevapeoks,” selgitab Allan Vainola. “Viie aastaga oleme jõudnud tasemeni, kus kokkumäng ning üksteise tunnetus on väga head ja see loob sobiliku pinnase improvisatsiooniks ning edasi minekuks. Palju on uusi ideid tulevikuks,” lisab solist.

Kolmanda täispika albumi "Oota mind ära" ilmumisest alates selle aasta oktoobris on bänd jõudnud esitlustuuri käigus anda edukaid kontserte Tartus, Tallinnas, Paides ja Pärnus. “Tuur on siiani läinud väga hästi, igas linnas on olnud palju publikut. Ainult Paides oli veidi hõre. Tundub, et põhjus peitub Eestimaa südames elavate inimeste erinevas muusikamaitses,” arvab Allan Vainola.

Läbi viie tegevusaasta on jõudnud ühel lainepikkusel opereeriv heliloojate paar Mait Vaik ja Allan Vainola koos tugevate pillimeestega vajutada sügava templi Eesti muusikamällu ning koguda enda ümber üsna kirju seltskonna erinevate muusikastiilide esindajaid. “Kuigi bänd on vaimselt sündinud juba 1992. aastal, siis 5 aastat polegi pikk aeg,” arvab Mait Vaik.

Album "Oota mind ära" hoiab hetkel Eesti plaadimüügi edetabeli kõrgeimat positsiooni ja on pälvinud positiivset vastukaja nii kriitikutelt, bändi austajatelt kui ka lihtsalt muusikast lugupidavatelt inimestelt.

No comments: